fredag 8 november 2019

v.45

Hej alla föräldrar!


Barnen var riktig glada att ses igen efter ett härligt lov. De hade mycket att berätta för varandra, allt från sova länge på morgonen, till bussutflykt med fritids och att sova över hos mormor..........  

Vi började veckan med att arbeta i våra Jag-böcker. Temat var just Höstlovet.Barnen berättade,vi skrev vad de sa och sen skrev de av.
Allra sist ritade de en bild som hörde ihop med sin text.


Matematiken handlar just nu om talets grannar; vilket tal som kommer före och vilket tal som kommer efter. Vi har arbetat mycket den senaste tiden med talraden så nu böjar de bli riktigt duktiga på på den. När de var klara med talets grannar fick de välja ett prick till prick papper inom talområde 0-40.Detta gillar de verkligen.....

På onsdagen kom där ett brev från Frida Fredsmäklare som gav oss ledtrådar till veckans ena bokstav. Frida skrev om fred,gav oss flaggor,pratade om FN och allra sist fick vi en belöning upgifter med Finn,Fem Fel.......
Vi skrev orden på tavlan och barnen kom snabbt på att det måste vara bokstaven F,alla orden började på F sa Noel.Veckans andra bokstav var I.

På ASL skrev de ordlistor på bokstaven F och I.

Den 11 november firar vi i Sverige  (främst i Skåne) Mårtens Afton. Då äter vi helstekt gås med tillbehör.En gammal tradition.I skolan fick barnen kyckling med klyftpotatis och äpplemos.

Arbeta i grupp och samarbete var saker som veckans värdegrundsarbete handlade om. Vi diskuterade varför det är bra att arbeta tillsammans och hur gör man när man samarbetar. Inte helt lätt alla gånger...Dagens uppgift var att måla och dekorera en gås (eftersom det just var Mårtens afton nu) med fina färger tillsammans i gruppen. Barnen fick måla med allt annat än penslar...tops, häftstift, tändstickor, pom-pom o.s.v. Be barnen berätta för er......Nästa vecka ska de komma överens om vilken mening som är deras samarbetsmening; varför är det bra att arbeta många istället för ensam.

Nästa vecka är det barnboksveckan och då kommer det handla mycket om att läsa olika sorters böcker, arbeta med texten vi har läst, bekanta sig med olika författare o.s.v.

På gymnastiken denna vecka var det olika danslekar. Pierre berättade att favoritleken är Pomperipossa.


Vi har löss i förskoleklassen igen. Var snälla att kolla era barn så vi får slut på det. TACK



Ha en skön helg och så ses vi nästa vecka
Gisela och Mahie