fredag 22 november 2019

47


 Hej alla föräldrar!

Tro det eller ej men det är bara 20 skoldagar kvar och sen har hela höstterminen gått.....

.Barnen tyckte det var så roligt med böcker så vi fortsatte även denna vecka. Först fick de skriva om sina egna sagokaraktärer/figurer. De berättade vad de hette, var de bodde ,vad som var speciellt med just deras figur. Sen fick barnen redovisa för varandra; en bra träning i att våga prata inför varandra  och i att kunna lyssna på varandra.

Draken med de röda ögonen av Astrid Lindgren var nästa bok som vi arbetade med. Först läste vi den tillsammans. Boken slutade  med att draken flög iväg......På bilden delades barnen upp i grupper och skulle tillsammans fundera ut och komma överens om vart draken landade nästa gång......Det blev att draken landade på månen, i ett slott ,i en skog och hemma hos sin egen familj. Barnen arbetade med pastellkritor och vattenfärg. Det blev så fina bilder

svenskan denna vecka handlade om sammansatta ord. Barnen fick välja och illustrera varsitt ord..
Vi har också arbetat med att lyssna på ljud och letat ord som låter lika i början och i slutet En bra träning för den språkliga medvetenheten.Barnen börjar att bli riktigt duktiga.

fredagen var vi på  Katrinetorp och hörde hur man förberedde och firade jul för 200 år sedan. Fråga barnen vad de lärde sig om julfirandet och även hur man levde förritiden.

Jag vill påminna om att det är studiedag den 26/11och då är  både skolan och Fritids är stängt.

Nytt för i år är att den 20/12 är halv skoldag. Alltså, är det närvaroplikt denna dagen. Skolmat kommer att serveras som vanligt.
Klockan 11.00 är ni föräldrar hjärtligt välkomna till klassrummet där barnen kommer att sjunga lite för er och därefter önskar vi varandra en God Jul. Inbjudan kommer senare!

Trevlig helg!
Gisela och Mahie