fredag 29 november 2019

v.48

Hej igen!

Nu räknar vi verkligen ner........

Denna vecka var en kort vecka eftersom vi hade studiedag på tisdagen men vi har ändå hunnit med massor.....

Veckans bokstäver var R och Y. Som vanligt arbetade vi i vår svenskbok. Nytt för denna gången var att barnen fick arbeta med ett program på datorn  som heter Skolplus. Här tränas  bokstäverna på olika sätt; man lyssnar efter ljudet, tränar sig hur bokstäverna ser ut, får ljuda och stava enkla ord. Barnen arbetar 2 och 2.De hjälper varandra, löser olika problem tillsammans,hur stavas detta ordet...
De tyckte det var jätteroligt.

På matematiken introducerade vi räknesättet addition  och likhetstecknet. Först gjorde vi olika uppgifter på tavlan och sen fick de arbeta själva. Det är viktigt att vi använder de rätta begreppen som barnen kommer att möta i matteboken; plus men med det fina mattespråket heter det addition.


Hur firade man jul förr? Hur firar vi jul idag? Det svaret fick vi när vi var på besök på Katrinetorp. Vi jämförde hur det är idag 200 år senare. Julgranen. Tomten, Julklappar och julbadet var område som vi pratade om. Varje bord alltså 4 grupper fick rita och skriva om varsitt område.Här tränas verkligen samarbete.
Be barnen berätta för er.......


Till barnens stora glädje snöade det i fredags. Man kunde inte få en bättre inledning på arbetsområdet vinter. Vi tittade på ett avsnitt ur Varmt, kallt och mittemellan om just vad som händer på vintern.

På bilden tillverkade vi en adventskalender i form av en snögubbe. Här blev det också träning av talraden 1-25.

Just nu är det mycket träning av våra jul- och lucia- sånger.

Nu är det viktigt att barnen har rätt kläder för årstiden. De behöver alltid overall eller jacka och termobyxor, vantar ,mössa och varma skor. Prata gärna hemma om vad de ska ta på sig när vi ska gå ut. Titta gärna över barnens lådor. Det börjar bli överfullt i många.

Den 13/12 är det dags att gå Lucia för äldreboendet.
Då får barnen gärna vara klädda i något som hör Lucia till; tomte, pepparkaks-gubbe, tärna eller Lucia.
Ta med barnens kläder i en namnad påse så byter vi om på plats.

Ha en underbar helg ,så ses vi på måndag!
Gisela och Mahie