fredag 26 oktober 2018

v.43

Hej igen!

Nu har halva höstterminen gått och vi har hunnit med massor...

Denna vecka har handlat mycket om att bli färdiga med påbörjade arbeten, både inom svenskan och matematiken. Skönt att hinna avsluta innan vi går på höstlov.

Den 24 oktober var det FN-dagen och då började vi med att diskutera utifrån frågeställningen; Hur tror du att barn har det i andra länder?: Barnen visste att vi har det bra. De berättade att de hade sett filmer där barn inte hade några leksaker, ingen mat och ingenstans att bo. Efter diskussionen hälsade vi på i Afrika där fick  se hur det är att vara fattig. Nästa fråga; Hur kan vi hjälpa till? Barnen berättade att de skänkte kläder och leksaker som de inte ville ha. Att man kan ge en slant o.s.v. Då kom vi in på FN och Unicef; att vuxna i hela världen arbetar tillsammans och har bestämt att alla barn är viktiga och har rätt att må bra.Hur man ser ut, var man är född ska inte ha någon betydelse. Vi avslutade arbetet med att klistra upp barnens händer i en krans och i kransen barnens rättigheter . Be gärna barnen berätta och FN-kransen sitter på vår anslagstavla.


På ASL arbetar vi i stationer.
.Station 1,"spökskrivning". Barnen låtsas skriver 2 och 2. Därefter får de t. e. x. leta efter olika bokstäver i texten.
Station 2,barnen klistrar in sina texter / ritad bild i sin ASL-bok . 
Station 3, fin-motorisk träning, Barnen byggde sina namn med plus-plus.
Vi är bara halv grupp på ASL, då den andra halvan har gympa.
Barnen gillar at arbeta med datorerna.






På matematiken har vi arbetat med mönster; något som återkommer hela tiden. Barnen fick tillverka ett paraply med ett mönster som de själva hade valt; prickigt, randigt, rutigt ,blommigt .......

Vi har satt upp allt som handlat om hösten på en HÖST-VÄGG. höstlöv, ugglor, regndroppar paraplyer.





Veckan avslutades med Halloween i olika former; pyssel, spöksaga. Just-Dance; Ghostbusters, lekar och läskig film med pop-corn. Vi hade så myyyyyysssigt......









Under denna vecka dog en morfar till ett barn i vår klass. Det blev samtal, tankar och många funderingar om hur det är att mista någon.

Under V.44 har vi lov. Skolan är stängd,men fritids är öppet för de barn som har anmält sig.

HA ETT UNDERBART HÖSTLOV!
Gisela, Saly och Shirin