fredag 5 oktober 2018

v.40


Hej alla föräldrar!

Nu är jag tillbaka igen efter min ögonoperation ,så nu blir allt som vanligt igen.

I svenskan har vi arbetat vidare med vårt alfabet. Veckans bokstäver var B och O. Vi pratar om vad bokstaven heter och hur den låter. Barnen får komma på ord som börjar på bokstäverna. Vi har nu också fått våra Svensk-böcker så nästa vecka ska barnen få börja arbeta med bokstäverna i dessa. Nu handlar det om hur man formar bokstäverna.

I Jag-boken skrev vi om; Hur det var att gå på simskola men sina klasskamrater. Barnen ritar en bild och de barn som kan skriva själva gör det. De andra skriver fröknarna före de och barnen får skriva av.

Som inledning till detta arbetsområde skrev vi en gemensam text tillsammans. Om hur dem kom till simningen och vad de gjorde där.

Matematiken handlar fortfarande om våra siffror och vår tal-rad. Vi räknar mycket tillsammans och skriver olika tal. Barnen får tänka ut vilket tal som är störst. De börjar bli riktigt duktiga.

Gymnastiken börjar inte nästa vecka utan vi återkommer när allt är klar med fördelning av
gy-salarna.

Fredagsmys; på fredagsmyset fick barnen titta på familjen Rysberg och därefter hade vi dansstopp. De barnen som hade avslutat sin simning fick varsitt diplom och en vattendroppe med fribiljett.



Nu har vi arbetat i flera veckor tillsammans och nu är det dags för terminens samtal. För de föräldrar som önskar kommer jag att erbjuda "Lära känna -samtal"



Måndagen den 15/10 och Tisdagen den 16 i
v. 42 och Måndagen den 22/10 och tisdagen den 23/10 i v.43 8.00-13.30. På måndag kommer jag att sätta upp olika tider, skriv ditt namn när det passar er.




OBS! Studiedag den 18:e Oktober. På måndag ska barnen få hem en lapp. För de barn som går på fritids var snäll och fyll i och lämna in snarast.




Trevlig helg önskar Gisela och Shirin.