fredag 12 oktober 2018

v.41


Hej igen!

Ännu en vecka har gått och nu börjar barnen att komma in i förskoleklassens rutiner. När man kommer in i skolans värld så är det så mycket nytt.

Vi arbetar fortfarande mycket med att få ihop gruppen Det är inte helt lätt att lyssna på varandra, vänta på sin tur  m.m.. Vi pratar även om hur man är en fin kompis och att det är viktigt att alla mår bra i vår klass.

På svenskan fortsatte vi med våra bokstäver; vad de heter och hur de låter. Barnen fick göra varsin namnglass med så många glasskulor som de hade bokstäver i sitt namn. Målet med uppgiften var att kunna skriva sitt namn och veta vad bokstäverna heter som de använder. Pratade också om att man alltid har stor bokstav i början av ett namn.
 I våra nya svenskbok arbetade barnen med L och E. De tycker det är roligt att skriva och göra olika uppgifter i sin bok. När man gör  uppgifter tränar man att  kunna ta en instruktion, arbeta  koncentrerat och göra det fint och noggrant.

Arbetsro är ett ord som vi redan nu från början vill ge barnen. Det är viktigt att man är koncentrerad sig på sin uppgift.

Vi passade på att njuta av solen genom att ha 2 utepass denna vecka.

Utepass 1 handlade om att barnen skulle samla kastanjer och bygga sin första bokstav av dessa .Som ni säkert märkt i barnens ryggsäackar gillar de att samla kastanjer. När uppgiften var gjord lekte barnen tillsammans i det härliga vädret.

Utepass 2 handlade om att leta 10 höstlöv. Många samarbetade för att det skulle gå fort. Reglerna är att när man har gjort sin uppgift så får man leka.
Det är härligt att se att de ofta leker många tillsammans och är snälla mot varandra.

På matematiken gjorde vi ett diagram så att man tydligt skulle se hur många barn som hade t.ex. 5 bokstäver i sitt namn. Barnen gillar när vi räknar
långt tillsammans. Idag räknade vi upp till hundra.

Nästa vecka startar gymnastiken. Vi har det på onsdagar och fredagar. Halva gruppen har på onsdagen och den andra halvan på fredagen tillsammans med kamrater från förskoleklass B och C.  Då skall barnen ha med sig en gympapåse med gymnastikkläder och skor och en handduk.

Onsdagsgruppen: Meja, Owen, Joline, Amina, Mohammed, Tuva, Kristoffer, Loke, Elena, Cibelle,Emela , Behroz, Elias,

Fredagsgruppen; Miranda, Zinat, Murat, Enok, Leia, Genz, Aadheen, Melvin,Yago,Esra,Hailey,
Benjamin

Glöm inte att det är studiedag den 18/10.

Jag påminner om våra "lära känna samtal". Det sitter en lapp vid vårt klassrum där ni är välkomna att skriva upp er.

Ha en skön helg och njut av det fina vädret.
Gisela.Saly och Cherin