lördag 10 november 2018

v.45

He1j

Barnen tyckte det var roligt att träffas efter ett skönt och välbehövligt lov.
Barnens egna pratstund på måndagen var full av berättelser om vad de hade gjort på fritids eller hemma under lovet. De börjar bli riktigt bra på att berätta och beskriva upplevelser för varandra.

I Jag-boken fick de skriva och rita om sitt höstlov.

Veckans bokstäver är M och A. Vi har letat ord som innehåller dessa bokstäver och vi kom överens om att man kan hitta dom i många ord.

På ASL fick barnen  skriva en ordlista med ord som börjar på veckans bokstäver. Barnen skriver som
de tror att ordet stavas. Man hör hur de ljuder och försöker att lyssna och komma på hur ordet stavas.
När de hade skrivit färdigt var det dags att rita bilder till sina ord.På de andra stationerna arbetade barnen  med att klippa, måla sina paraplyer och bygga med pärlor.

Mönster stod på veckans mattelektions schema. Vi gjorde olika mönster tillsammans, fortsatte givna mönster och hittade på egna. Därefter tog vi ett ute-pass i det fina höstvädret. Uppgiften var att bygga ett naturmönster. De har blivit bättre på att samarbeta och att lyssna på varandra. Det blev även  tid över för lite lek.Barnen njöt i fulla drag.








Vi avslutade temat höst med att skriva en gemensam text tillsammans. Varje mening skulle börja  ; på hösten....... Tidigare i veckan hade vi pratat om vad en mening är;en mening berättar om någon eller något......

På fredag den 16/7 ska vi på teater. Föreställningen heter" Pladask" och handlar om ett undervattensäventyr och spelas på Expressteatern. Vi åker med beställd buss och är inte tillbaka förrän cirka kl. 13.30 .Det innebär att  alla barnen måste vara kvar till kl.13.30 även de barn som annars hämtas 13.00. Denna fredag blir det ingen gymnastik, eftersom de olika förskoleklasserna är på teater på olika tider under dagen.

Nu är det dags för Skolinspektionens skolenkät. Barnen har idag fått med sig hem en informationslapp om hur man gör denna. Det är viktigt att ni fyller i enkäten för att vi som skola ska kunna utvecklas.TACK......

OBS! Tisdagen den 27/11 är det studiedag och då är både förskoleklassen och fritids stängda..

Ha en skön helg. Vi hoppas på lite fint höstväder........

Gisela, Shirin och Saly