lördag 17 november 2018

v.46


Hej alla föräldrar.

Nu både känns det och syns att hösten har kommit på riktigt.........

På svenskan har vi fortsatt att arbeta med bokstäverna M och A. Barnen har också tränat sig på att säja en mening. På samlingen fick barnen berätta en sak för varandra med en mening...Jag var på kalas hos min kusin. Min mamma köpte ett spel till mig. Inte helt lätt alltid. Vi pratade om att en mening avslutas alltid med punkt och börjar alltid med stor bokstav. Denna vecka var det sammansatta ord som vi tittade på .Om vi tar ordet GLAS och ÖGON och sätter ihop så får vi ordet GLASÖGON. Vi får både ett nytt ord och en ny sak.
De fick göra varsitt sammansatt ord, rita det i bilder och skriv ordet  under.

ASL- uppgiften denna vecka var att skriva 3 meningar om saker som vi hade satt fram. Det var en bil, en gris, en hund......Meningen skulle börja med Bilen är .......

Rektangel, kvadrat,cirkel och triangel är de former som vi har arbetat med på matematiken.Som avslutning på detta arbetsområde fick barnen skapa varsin "formfigur". De var jätteduktiga och hela vår vägg i klassrummet är fylld med; slott, tält ,hus, människor ,träd........

Värdegrundsarbetet denna vecka tog upp; Att hålla vad man har lovat och att våga säja ifrån när man tycker att någon gör fel. Vi startade lektionerna med att se" Ugglan och kompisproblemet "och programmet" Att vara vänner". Barnen är duktiga på att framföra sina tankar och ge förslag på lösningar. Fler och fler börjar delta i diskussionerna,. Detta är situationer som de kan känna igen sig i.

Varje fredag så har vi musik med Fredrik. Barnen gillar att sjunga och tycker det är mysigt när Fredrik spelar gitarr.

Tyvärr så blev teatern inställd p.g.a. sjukdom. Teatergruppen återkommer med ett nytt datum.

Jag vill påminna er om att förskoleklassen är obligatorisk och att ni måste gå in och anmäla varje  dag barnet är sjukt senast kl.8. Om detta inte görs, så sätts barnet på ogiltig frånvaro.

Tänk nu på att det är STUDIEDAG den 27/11,både förskoleklassen och fritids är stängt.

Det blir ingen gymnastik nästa vecka då fritidspersonalen är på utbildning!

Ha en skön helg

Gisela Shirin och Saly