söndag 25 november 2018

v.47

Hej alla föräldrar!

Denna vecka har vi har vi börjat på ett nytt tema. Temat heter Superhjältar. Som  inledning såg vi på en film där vi fick en inbjudan att vara med i en "Superhjälteklubb". När man är en superhjälte så har man superkrafter, man är särskilt duktig på något.
Alla kan vara en superhjälte med vissa styrkor, alltså  vara bra på
vissa saker och andra saker behöver man träna på. Barnen kände till många superhjältar; Flash, Spiderman, Stålmannen, Batman, Catwoman......Barnen fick välja sin favorit.

På bilden fick de börja att avbilda sin superhjälte genom att trycka med sin hand i rätt färg. Nästa vecka ska de få  sätta ditt hjältens detaljer. Barnen gillade det verkligen och längtade till allt var klart.

På matematiken arbetade vi vidare med vår talrad. Nu  arbetar vi med 1-50.Barnen spelade olika mattespel med tärning och gjorde målarbilder med prick till prick, allt för att träna talraden. Vi tittade även på livet i mattelandet. Avsnittet handlade om addition och subtraktion och likhetstecknet.. Vi pratar mycket matematik. Barnen får sätta ord på sitt mattetänk.

Veckans bokstäver är S och Å.
Vi arbetar vidare med den språklig medvetenheten. Barnen fick  sortera bilder utifrån hur orden lät i början.Vi pratar hela tiden vad bokstaven heter och hur den låter. Barnen frågar mer och mer om hur skriver jag .......De är mer och mer intresserade av att vilja skriva och försöka stava. Förskoleklassen handlar om att väcka ett intresse för att vilja lära sig och att kunna själva.

Värdegrundsarbetet denna vecka handlade om att stå för vad man har gjort.....
De svarar lätt att han/hon började, han / hon gjorde det också..
Vi pratade om att det är viktigt att man tänker efter om det är rätt eller fel. Alla har gjort fel och kommer att göra fel men att det är viktigt som barnen säger " att man erkänner". Här har vi lite kvar att arbeta med .

Tänk på att vi är ute i alla väder så det är viktigt att barnen har varma och rätt kläder för årstiden kläder.

Nästa vecka är det gymnastik som vanligt.

OBS! Studiedag den tisdagen den 27/11.Då är både förskoleklassen o fritids är stängt.

Trevlig helg
Gisela, Saly och Shirin