söndag 2 december 2018

v.48

Hej alla föräldrar!
Tro det eller ej men nu är det bara 3 veckor kvar av höstterminen.....

Denna vecka har vi arbetat vidare med temat Super-hjältar. Barnen har fått sätta dit de olika detaljerna som deras favoritsuperhjälte har. De var jätteduktiga och nu är väggen fylld med fantastiska superhjältar . 

På svenskan fortsatte vi att arbeta med våra bokstäver S och Å. När vi letade ord som började på bokstaven S kom vi på att det finns fler bokstäver som låter sssssss . t.e.x  cirkus, citron och Zlatan. Man måste lära sig vilka ord som stavas med Z, C och S.

Att inte skylla på andra handlade veckans avsnitt om från Ugglan och kompisproblemet. Detta är något som vi pratar om mycket just nu, att man måste tänka själv vad som är rätt och fel.....

Nu är det snart dags för en ny månad, julmånaden december. På bilden fick barnen göra varsin julkalender. Här tränade de  talraden 1-24.Denna vecka har barnen fått träna på att ta en instruktion och genomföra aktiviteten så självständigt så möjligt. Det är viktigt att tro på sin egen förmåga och att inte ge upp vid minsta motstånd. Tänk så här jag kan ,jag vill och jag ska.....Inte så lätt alltid. 

Matematiken denna vecka handlade om talens grannar. Vi räknade tillsammans till hundra med 2-hopp;2 ,4, 6,8..... och 10-hopp 10,20,30.......Fler och fler kan nu räkna till 100.

Barnen har nu fått hem en kallelse till hälsosamtal med vår skolsköterska. Det är viktigt att ni hör av er om tiden inte passar ,så skolsköterskan kan sätta in en ny elev.

Nästa vecka är sista veckan som vi har gymnastik. De 2 kommande veckorna har vi julspel, Lucia, julpyssel och massor av jul mys. Vi kommer att titta på 5:orna som går Lucia för oss se njuter vi av en Lucia-fika tillsammans.

Barnen tycker mycket om att pyssla. Har ni lite veckotidningar hemma så får ni gärna ta hit dom till skolan, TACK! 

Fritids Galaxen vill att ni tittar i den kvarglömda-kläder tunnan. OBS! Nästa fredag den 7/12 kommer vi att tömma dessa och skänka kläderna till välgörenhet.

Ha en skön första advent!
Gisela, Shirin och Saly