lördag 8 december 2018

v.49


Hej!

Ännu en vecka har gått och vi har hunnit  att avsluta en massa arbete som vi hade påbörjat.

Varje morgon startar vi med lite mys!!!Vi tänder levande ljus och öppnar vår uppdrags-adventskalender. Uppdragen kan vara matematik ,svenska, gåtor o.s.v. Givetvis har vi också en chokladkalender till barnens stora glädje.

På svenskan arbetade vi med de bokstäver som vi har lärt oss. Barnen skulle komma på vad jag tänkte på för någonting genom att ge ledtrådar t.e.x hur ordet låter i början.....
Målet är att träna sig på att sätta ihop vad bokstaven heter och hur bokstaven låter. Vi spelar också mycket spelet; Med andra ord. Barnen börjar bli riktigt duktiga på att beskriva vad de ser på kortet utan att säja vad det är.

Denna gång var  uppgiften på vårt tema superhjältar  att tänka ut; vad är jag bra på och vad behöver jag träna mig på. Vi pratar mycket om att ingen är bra på allt. Alla har sina styrkor och svagheter. Man går i skolan för att lära sig.........Man kan hjälpa och tipsa varandra när man tycker att någonting är svårt. Det viktiga är att försöka och att bara tävla med sig själv. Barnen fick skriva, berätta och rita en bild i sin Jag-bok. Vi arbetar mycket med att tro på sig själv.........

På bilden handlade det mycket om FANTASI. Barnen fick skapa sin egen superhjälte och tänka ut vilken dräkt och vilka superkrafter den har. Nästa vecka ska de få presentera sina hjältar för varandra
En bra träning på muntligt framträdande.

Värdegrundsarbetet denna vecka handlade om att följa vår regler. Vi fick påminna om varför man har regler, varför det inte alltid kan bli som jag vill och önskar. Prata gärna om det hemma.

Nu är gymnastiken slut för denna terminen.

Som ni säkert redan har sett har barnen fått en inbjudan med sig hem. Vi kommer att fira Nobeldagen den 10/12  med en fest på Lindeborgsskolan. Festen kommer att vara på förskoleklasstid. Barnen får gärna vara festligt klädda. Många frågade om de fick ha fin skor och det är ok. Viktigt dock att det finns ombyte för vi går ut på rast som vanligt.

Vill ni vara snälla och titta över barnens hyllor. Många har så mycket kläder där så det är svårt för dom att hålla ordning där.


Ha en skön helg
Gisela, Shirin och Saly