fredag 14 februari 2020

v.7

Hej alla föräldrar!

Så var det dags för sportlov.......

Veckans bokstäver är J och D.

Temat denna vecka var "Superhjältar". Som inspiration såg vi på superhjältar som redan finns; Cat-woman , Flash , Spiderman, Batman......Vi pratade om deras superkrafter. Nu var det dags för barnen att skapa sin Superhjälte och skriva en presentation .Det klipptes ,klistrade och skapades...Barnen tyckte det var jätteroligt.

Vi pratar väldigt mycket om att alla har någon superkraft och att alla behöver träna sig på något. Att det är bra att alla är olika och att alla behövs. Att man kan lära av varandra. Detta ska vi arbeta vidare med nästa vecka.

Nu stod klockan på tur inom temat Tid. Vi såg på Mattelandet om hel och halv-timme. Barnen fick tillverka varsin egen klockan som de ska få träna på .

På fredagen var det Alla Hjärtans-Dag.I sina Jag-böcker fick de skriva om någon som betyder mycket från dom. Barnen börjar våga prata i samlingen. Vi pratade mycket om vänskap. Hur blir man en fin kompis och hur får man vänner. Vi har 15 veckor kvar till sommarlovet och vi har tillverkat 15 vänskapsuppdrag. Vi ska ge varandra tips och råd om vänskap.

Viktig information;

Detta är sista veckan som vi skriver på denna Bloggen. Efter lovet är det Informentor som gäller.
Nästa vecka är det sportlov och då är förskoleklassen stängd. Fritids är öppet som vanligt för de barn som har anmält sig.

Efter lovet kommer vi att vara en låst skola. Detta för att öka säkerheten för era barn. Dörrarna låses 8.10 och öppnas igen kl.13.00. Läs vidare information på Informentor.

Ha ett skönt Sportlov!
Mahie och Gisela