fredag 7 februari 2020

v.6

Hej igen!

Ännu en vecka har gått och vi har hunnit med massor....

Vi fortsatte att arbeta med vårt tema Tid.  Vi pratade vidare om årstiderna, månaderna, dagarna och nästa vecka ska vi arbeta med klockan ;hel och halv timme.

På svenskan har vi fått en ny bokstav ;G. Vi tränar oss mycket på alfabetet, vi rabblar det, vi gör rörelselekar, vi sjunger alfabetssången. Allt för att barnen ska bli säkra på våra bokstäver, vad  de heter och hur de låter.Nu har vi inte så många bokstäver kvar tills vi har gjort hela alfabetet

Barnen har också skrivet en text till sitt årstidsträd; den årstiden de fyller år på. Många barn försöker att skriva själva ,vissa barn vill att man ljudar till dom och andra skriver av. Det är inte helt lätt alltid.

Matematiken denna vecka har handlat om räknesagor och addition.Vi började med att träffa flickan "Lilla Plus".Det bästa hon visste var matematik. Hon hittade matte överallt.....
Därefter fick barnen 2 och 2 göra en räknesaga. De skulle skriva en text, rita en bild och sist skriva med det fina mattespråket. De börjar bli bättre och bättre på att samarbeta och dra fördel av varandras styrkor. Vi pratar mycket om att man är olika och att man kan olika saker och att det är bra för då kan man hjälpa åt och lära av varandra.

Vem har denna knappen tillhört? Det var bilduppgiften denna vecka. Barnen skulle rita den person som ägde knappen och sätta den( där de enligt dom) skulle suttit. En uppgift som tränar och stimulerar barnens fantasi. Vi pratade också hur man ritar en "människa".

Från och med den 6/2 2020 kommer  även  förskoleklassen att lägga upp en del av verksamheten på Instagram. Detta kommer att ske på samma konto som fritids.
Sök på Lindeborgsskolan_galaxen1.

Ha en skön helg
Gisela och Mahie