fredag 26 april 2019

v.17

Hej alla föräldrar!

Ny vecka och nya möjligheter.....
Barnen blev så glada att träffas igen och de hade så mycket att berätta för varandra......

Vi började veckan med att barnen fick berätta 2 meningar för varandra om saker som de hade upplevt under påsklovet. Det blev allt från påsk-lekar på fritids, till sova över hos kusinerna, till påskägg med godis i. Därefter fick de rita och skriva i sin jag-bok om sitt påsklov. Många av barnen har nu börjat försöka skriva själva på talets grund; man skriver som det låter.

Veckans bokstäver var T och H. Nu har vi inte så många bokstäver kvar tills vi har arbetat med hela alfabetet. Vi tränar fortfarande mycket på alfabetet ,vad bokstäverna heter och hur de låter. Barnen gillar att arbeta i sin Sv-bok. De vill till och med arbeta under den fria leken. Man märker att barnen gärna vill skriva och frågar hur stavar man till.......Ett av målen i förskoleklassen är att väcka ett intresse för läsning och skrivning.

Denna vecka har vi arbetat med den klassiska sagan Hans och Greta. Arbetsgången är ;först läser jag den för barnen, därefter använder vi berättaransiktet för att arbeta med texten och till sist får de 2 och 2 skapa en detalj till sagan. Denna vecka blev det en godisbit till häxans godis hus.... 

Nu är det dags att arbeta vidare med Bondgården. Barnen har satt dit detaljerna på sina djur och nu skall hagar och stall tillverkas. De har även gjort varsin bok om bondgårds-djuren. De tycker mycket om att skapa, måla, klippa och klistra. Det är viktigt att stimulera fantasin. 

Matematiken denna vecka har handlat om 10-kompisar.Vi har gjort olika arbeten för att komma på vilka olika sätt man kan dela talet 10 på. Först tittade vi på Matte-landet. Därefter pratade vi tio-kompisar tillsammans och till sist arbetade de 2 och 2 med ett arbetsblad.

Nästa vecka är det 1 maj och då är skolan och fritids stängda.

Ingen gymnastik nästa vecka.

Den 3 maj ska Lindeborgsskolan F-9 springa Rynkeby-loppet. Rynkeby-loppet är ett välgörenhets- och motions-lopp till förmån för barncancerfonden. För de som vill lämna ett bidrag till cancerfonden kan barnen ta med sig en peng till skolan som vi sedan sätter in från skolan eller så kan man swisha på nummer 1236500714. Detta är högst frivilligt....... 

Boka den 23 maj i era kalendrar för då bjuder vi in till en
sommaravslutning. Barnen kommer då att på olika sätt  visa upp för er vad de har arbetat med och lärt sig under sitt förskoleklass-år på Lindeborgsskolan. Kvällen avslutas med att vi tillsammans njuter av en egen medhavd picknick i Sofieholms-parken. VÄLKOMNA!

Nu är tiderna för utvecklingssamtal uppsatta vid klassrums-dörren. Skriv dit när det passar er. 

Ha en skön helg
Gisela, Tina, Saly