lördag 4 maj 2019

V.18

Hej !

Ja, så har det gått ännu en vecka.....

Veckans bokstäver var T och H .Vi tränade på att forma dessa bokstäver i vår svenskbok .Vi försökte också komma på så många ord vi kunde som innehöll dessa bokstäver.

På matematiken arbetade med udda och jämna tal .Vi började arbetet med att titta  på 2 avsnitt från mattelandet som handlade om just jämna och udda tal. Därefter träffade vi 2 nya mattekompisar. Lisa som bodde på Jämna-gatan, som älskade rättvisa. Delade man godis med en kompis så var det viktigt att man fick lika många godisbitar. Rudolf som bodde på Udda-gatan som inte tyckte det var så noga om det blev lika och rättvist. Nu skulle vi ta reda på tillsammans vilka tal1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 som är jämna och udda. Ledtråden var att om man delade antalet i 2 högar, var lika många i båda högarna så var det ett jämt tal. Annars var det ett udda. Vi kom fram till att 2,4,6,8,10 var jämna tal och 1,3,5,7,9 var udda.

Därefter delade vi in barnen i mindre grupper .Bilduppgiften var nu att göra varsitt hus med rätt antal fönster. Som avslutning fick de flytta in på Lisas eller Rudolfs gata. Alla hus med ett jämnt antal fönster bor hos Lisa på Jämna-gatan och de med ett udda antal hos Rudolf på Udda-gatan. Barnen börjar bli riktigt duktiga på att samarbeta, att lyssna på varandra och att komma överens.....

Denna vecka avslutade vi vårt bondgårdstema. Barnen fick skriva en faktatext tillsammans om just det djur som de hade arbetat med.  

Veckan avslutades med Rynkeby-loppet till förmån för barncancerfonden.Loppet genomfördes F-åk6 tillsammans. Dagen startades med uppvärmning och därefter fick barnen och lärarna springa eller gå så många varv de orkade. Förskoleklass A sprang och gick 96 varv. Varje varv var 1,1km.Det var en så härlig känsla att se gemenskapen mellan de olika klasserna. Barnen njöt i fulla drag och när vi kom in i klassrummet frågade de när vi kunde göra det igen.Vi pratade om att det är härligt att kunna hjälpa och tänka på de som har det svårt..........

Den 14/5 under skoltid kommer barnen att få träffa 2 av de 4 lärarna som ska ansvara för ettorna ht-terminen 2019.Lärarna heter Gunilla Adler och Susanne Carlsson. Barnen kommer då att få känna på hur det är att vara en förste-klassare under 1 lektion. Hur klasserna kommer att se ut till hösten är ännu inte klart.

Jag påminner er om att tiderna för utvecklingssamtal är uppsatta vid vårt klassrum. Skriv upp er när ni kan....TACK!

Nu har nog våren kommit på riktigt.Var snäll och se över barnens hyllor och ta hem kläderna som inte hör till årstiden.

Glöm inte vår sommarshow den 23/5 kl 17.30.

Ha en mysig helg, så ses vi nästa vecka
Gisela, Saly, Tina