fredag 12 april 2019

v.15

Hej !
Så var vecka 15 slut och nu är det dags för påsklov.....

Nästa vecka v.16 är det alltså ledigt ifrån förskoleklassen. men fritids är öppet som vanligt  för de barn som har anmält sig. Skolan börjar igen tisdagen den 24 april.

Efter vår utflykt förra veckan då vi besökte Almviksgården och tittade på djuren bestämde vi att arbeta med temat bondgården. Vi startade temat med att "brainstorma" vad barnen visste om hästen, kon, grisen och fåret. Därefter tittade vi på olika filmer om djuren. Barnen delades in i grupper och fick på bilden tillverka varsitt djur, skriva en text om sitt djur och sist ta reda på vad man får av djuret. De gillar verkligen att skapa. Vi kommer att fortsätta med temat bondgården efter påsk.

På matematiken arbetade vi med tio-kompisar. Vilka tal blir 10 tillsammans.....3+7,8+2 4+6 o.s.v. Först arbetade vi tillsammans, sedan satt barnen 2 och 2 och tog reda på så många olika sätt de kunde komma på. Till sin hjälp hade de bönor att använda.Det var inte helt lätt men de kämpade på.

Veckan avslutades med en dag i påskens tecken;
Vi pratade om varför man firar påsk i vår kyrka.
Påskens olika traditioner....
Vi påsk-pysslade en påskhare.
Vi gjorde fruktsallad och fick lite glass och kex till
En påskkärring kom och hälsade på, fråga barnen och låt dom berätta.........
Dagen avslutades med Dans-stopp.

Barnen kan inte ta med sig sina sparkcyklar för vi har så trångt i vårt kapprum. Och som ni vet får en får alla..... 

Veckan efter påsk kommer jag att sätta upp tider inför vårens samtal. Samtalen kommer att ske på dag-tid mellan 8.00-14.30.Denna gång ska barnen vara med. Lapparna sitter vid vårt klassrum. Välkomna!

Vi önskar er alla en skön ledighet och en riktigt Glad Påsk.
Gisela, Tina och Saly