lördag 2 mars 2019

v.9

Hej alla föräldrar!

Tro det eller ej! Nu är det 1 mars och vi ändrar årstid från vinter till vår. Så skönt......

Vi började veckan med att barnen fick skriva ett brev om vad de kom ihåg från sitt sportlov. De fick själva välja om de skulle  skriva till Gisela, Tina eller Saly."Jag kan inte skriva" sa många"
Jag förklarade att det finns många olika sätt att visa vad man har varit med om; rita en bild, skriva ett ord eller skriva en hel mening.

Barnen var jätteduktiga att uttrycka sig och tyckte det var spännande när vi tog fram just deras kuvert med deras brev i.
Vi pratar ofta om att det är viktigt att försöka och att göra sitt bästa....Man vill ju gärna kunna allt redan från början.

Ett nytt tema har startats upp; KROPPEN till barnens stora glädje.
Vi började med att titta på "Doktor Karins stetoskop" som handlade om skelettet, muskler och huden. Därefter fick barnen göra varsitt skelett i form av en "spralettgubbe" Nästa uppgift var att rita sig själv i helfigur och därefter skriva så många kroppsdelar som de kunde komma på.

På ASL skulle de skriva parvis meningar om kroppen. Meningen skulle börja ;Jag har ......2 armar,1 huvud o.s.v. De andra stationerna var plus-plus, stava 3 bokstavsord och måla färdigt sin första bokstav i sitt namn.

Matematiken handlar nu om addition. Vi ger varandra råd och tips om hur man ska tänka när man räknar med addition. Jag försöker använda de ord som de kommer att möta i skolans värld. Man säger plus men med det fina matte-språket heter det addition. Störst, först är ett annat tips. När man ska lägga ihop 2 tal, tar man det största talet först och räknar upp..... o.s.v. Vi kommer att arbeta vidare med detta de kommande veckorna. 

Veckans saga var Rödluvan och vargen. Vi läste den;arbetade med den utifrån berättar -ansiktet, skrev en gemensam text utifrån våra stödord och sist på bilden fick barnen parvis rita en godsak till Rödluvans korg.  Ännu en träning att komma överens ,vilket inte är så lätt.....

Det är många föräldrar som frågar om klasslista på förskoleklassens barn,barnen vill leka, ska ha kalas o. s. v. Jag får inte lämna ut den utan ert godkännande. Om ni godkänner detta så vill jag att ni kommer till oss och skriver under att det är ok.

Som sagt våren är på gång och vi har ständiga diskussioner vad man ska ha på  sig när vi är ute. Vi önskar att det är våra regler som gäller. Barnen förstår inte att föräldrar tycker olika..........

Jag påminner återigen att när era barn är sjuka, så måste ni gå in på skola 24 varje dag som ert barn inte är på skolan....annars blir det ogiltig frånvaro. 

Ha en skön helg
Gisela. Saly och Tina