fredag 29 mars 2019

v.13

Hej igen.

Så var det åter dags för lite presentation vad era barn har arbetat med och lärt sig denna veckan......

På tisdagen var vi på Expressteatern och tittade på pjäsen "Kära Nån". Huvudrollspersonen var Viola 80 år. Be barnen berätta för er om vad pjäsen handlade om.Vi åkte buss fram och tillbaka och till barnens stora glädje blev det hamburgare och mer-dricka i vårt klassrum när vi kom tillbaka till skolan.

Dagen efter fick barnen komma på meningar om Viola och skriva dessa i sin Jag-bok. Barnen börjar att bli riktigt duktiga på att säja och skriva meningar och vet att en mening avslutas alltid med en punkt.

Det är fortfarande träning på vårt alfabetet och de som börjar bli säkra på detta , tränar att ljuda korta ord och även små meningar. De tycker det är så roliga att "läsa".

Nu bestämde vi oss för att plocka in våren i vårt klassrum.
Vi tittade på och pratade om våra
vanligaste vår-blommor ; krokus, påsklilja, tulpan och snödroppe.

Därefter delades barnen  i 4 grupper och fick tillverka fina vår- blommor som vi har satt i vårt klassrum. Nu känns det verkligen att våren har kommit....Det blev så fint......

Veckans värdegrundsarbete handlade om att vara arg och att kunna hantera denna känsla...Många blir arga på varandra och både säjer och gör dumma saker.Vi gav varandra tips om hur vi ska tänka.....

Vi såg också Ugglan och kompisproblemet" Stå för vad jag har gjort och inte skylla ifrån sig"......Det är så lätt att säja; Han började, hon sa att jag skulle. han gjorde det också..
Alla kan göra fel och det är bättre att erkänna .......

Nästa vecka  får vi en lärarkandidat som heter Natalia. Hon går sista terminen på lärar- högskolan i Malmö.

På tisdag ska vi till Lindängs-Biblioteket och hälsa på. Vi går dit och på hemvägen går vi inom Almviksgårdens bondgård och tittar på djuren. Maten äter vi även denna gång i vårt klassrum när vi kommer hem.

Vi har denna vecka arbetat med lukten.Vi pratade om att hjärnan lär sig att känna igen vanliga dofter. Barnen fick själv lukta på 6 olika doftburkar; kaffe, citron, kanel, diskmedel, duschkräm och parfym. Inte helt lätt alla gånger .......

Ha en underbar helg !
Det ska bli riktigt fint väder så passa på och njut av lite värme och sol.
Gisela, Saly och Tina