fredag 11 oktober 2019

v.41

Hej!

Nu har hösten kommit på riktigt och vi har arbetat 40 dagar tillsammans. Varje morgon fyller vi i en ruta på vår stora 100-ruta.När vi har arbetat 100 dagar tillsammans ska vi ha en 100-fest vilket barnen ser fram emot.

På matematiken fick barnen göra varsin formfigur av de former som vi tidigare har arbetat med. Det blev jättefina bilder allt från slott till prinsessor och katter. Be barnen berätta vilken figur de gjorde.

På temalektionerna fortsatte vi med vår höstvägg. Denna vecka arbetade vi med igelkotten. Vi skulle ta reda på var igelkotten bor, vad den äter och andra spännande saker. Först fick barnen berätta allt dom visste och därefter tittade vi på en film och sist skrev vi en gemensam text. På bilden gjorde alla  varsin igelkott som vi satte upp på vår fina vägg.

 Vi tränar oss att försöka skriva på talets grund på ASL. Denna vecka skrev de texter om svampen. Vissa barn  ljudar själv, andra ljudar vi till och vissa skriver av. Allt utifrån deras förmåga.

Veckans bokstäver var M och A.

Gymnastiken denna terminen handlar mycket om rörelselekar och att träna deras motorik på olika sätt.
Barnen tycker det är jättekul.....

Varje fredag har vi gemensam sångstund med Fredrik. Barnen gillar att sjunga. En mysig avslutning på veckan.....

Vi vill påminna om att det är studiedag på onsdag den 16/10.Då är skolan stängd men fritids är öppet som vanligt för de barn som har anmält sig.

OBS!Skoldagen börjar kl.8.00 (10 minuter innan lektionsstart) för de barn som inte har fritids.

Tyvärr ser det ut att bli en regnig helg men vi får vara inne och mysa.....

Ha en skön helg
Gisela och Mahie