fredag 27 september 2019

v.39


Hej!
Ännu en vecka med nya utmaningar.......

Denna vecka började vi med att repetera från ett frö till ett äpple. Därefter fick barnen bilder som de skulle ordna i rätt ordning. De var jätteduktiga och börjar nu att kunna arbeta mer och mer självständigt.

Matematiken handlade om att träna sig att sortera saker efter olika egenskaper, färg, form och storlek. Övningsuppgiften var att ordna äpple efter storlek, först det minsta och sist det största.

På ASL fick de skriva äpplets delar. Här gäller det att träna sig på alfabetet, hur bokstäverna låter och hur de ser ut. Eftersom barnen oftast arbetar 2 och 2 på ASL så tränas mycket samarbete.Vi pratar tillsammans om hur man gör när man ska samarbeta ;lyssna på varandra, hjälpas åt, inte bara bestämma själv utan tillsammans. barnen är duktiga på att berätta hur man gör än att följa samarbetsreglerna vid arbete.Men träning ger färdighet.......

På svenskan tränar vi mycket att berätta saker för varandra med en röd tråd. Bra träning inför muntligt framträdande längre upp i högre klasser. Vi lyssnar också varje dag på högläsning.....

Glöm inte era samtalstider nästa vecka.......VÄLKOMNA!

Vill ni föräldrar till barn som har gympa på onsdagar kolla i deras gympapåsar om de har fått extra kläder med sig hem .En pojke kom hem med tom gympapåse, TACK..

Det är studiedag den 16/10.Ni som har fritids gå in på skola 24 och anmäl om ert barn kommer eller ej.

Vi önskar er en skön helg och så ses vi på måndag!
Gisela och Mahie