fredag 6 september 2019

v.36


Hej alla föräldrar!
Ja, så var det fredag igen..Tänk vad tiden går.

Denna vecka har vi startat upp Matematiken, Bornholm;språklig medvetenhet och ASL.Barnen har tyckt att det har varit jätteroligt att börja i skolan "på riktigt". De frågar mycket om de får läxor.......Många har större syskon som går i skolan i högre årskurser som berättar om hur och vad man gör i skolan. 

På matematiken handlade det om talraden 1-10.Vi hjälptes åt att placera talen i rätt ordning. Sen pratade vi om att vi har 9 siffror plus 0.Av dessa siffror bygger vi olika tal.
Därefter arbetade de i sina Mattepapper som handlade om att
träna sig på att forma våra siffror på rätt sätt. Barnen fick även välja varsin räkne-måla inom just talområde 1-10.


 Svenska; denna vecka arbetade vi med rim på olika sätt. Vi pratade om att när ord rimmar låter det lika i slutet. Barnen kom även på att när man skriver orden ser det också lika ut i slutet. Vi har sjungit och läst olika rimsagor och letat rim i olika texter tillsammans.

När man arbetar med ASL har man en speciell arbetsgång. Man arbetar oftast 2 och2, hjälps åt och diskuterar tillsammans. När de är klara skriver man ut deras arbete som de sedan monterar i sin ASL-bok. Denna vecka var uppgiften "Spökskrivning"; de fick leka med tangenterna och fick då ett papper fullt med bokstäver som vi skriver ut. Därefter fick de ringa i de bokstäver som de har i sitt namn. 

Denna vecka har ämnet idrott och hälsa introducerats.
Barnen fick tillsammans med Pierre besöka idrottshallen och omklädningsrummet. De närmaste veckorna har de lättare lek och gymnastik så då behöver de inte byta om. Vi återkommer när det är dags för kläder och när barnen är placerade i grupper.

Vill ni vara snälla och se till att era barn har regnkläder och stövlar som passar. Vi går ut i alla väder......

Nu startar kyrkans miniorer! 
Är ni intresserade av detta så kan ni få anmälning-blanketter av oss. Kyrkan hämtar och lämnar era barn på skola.


Vi önskar er en trevlig helg....
Gisela ,Mahie