lördag 12 januari 2019

v.2


Hej alla föräldrar!

God fortsättning på det nya året. Alltid lika spännande med ett nytt år med nya möjligheter.

Vi vill börja med att tacka för de fina presenterna som vi fick vid julavslutningen. TACK! Hoppas att ni har haft en skön och avkopplande ledighet.

Barnen tyckte det var roligt att träffas igen. Man märkte att de hade saknat varandra.

Vi började med att de fick berätta något från jullovet som de kom ihåg. De blev allt från bygga snögubbar, någon julklapp, någon kompis de lekt med o.s.v. Barnen tränar sig på att säga en hel mening när de berättar något. Inte bara snögubbe utan jag har byggt en snögubbe med min kompis Hugo. Här får vi in begreppen mening och ord och att en mening alltid avslutas med punkt. Detta är viktigt att kunna när de börjar skriva egna texter.
Därefter fick de skriva, rita och klistra in sitt nyårslöfte i sin Jag-bok.

Tid är vårt kommande tema Matematiken. Vi ska arbeta med olika begrepp som anger tid. lära sig våra årstider, vad månaderna heter och våra veckodagar och sist klockan. Barnen ska också kunna när de fyller år.

Veckans uppgift handlade om nyår. Vi tryckte härliga nyårsraketer med färg på svart papper Så fiiiint. Givetvis fick barnen göra sin egen nyårsraket med sitt nyårslöfte på. Be barnen berätta vad de skrev.

 På svenskan kommer vi nu under de närmaste veckorna att träna vårt alfabet på olika sätt. Många är fortfarande osäkra på vad bokstäverna heter och låter.De har kommit igång med att ljuda med har svårt med att sätta ihop bokstav och ljud. Ni får gärna träna hemma. All träning ger färdighet.

Vi påminner om att all frånvaro måste anmälas på Skola 24 varje dag!

Titta gärna över barnens hyllor i kapprummet och hjälp gärna till med ordningen med en liten koll då och då.

Förskoleklassen har fått en ny kompis som heter Atrin som började hos oss efter lovet.

Vi som kommer att arbeta i Förskoleklassen grupp A denna termin är Gisela, Saly och Tina .Tina har ni alla träffat på fritids Solen.

Gymnastiken börjar v.4.Det kommer att bli vissa ändringar i
gy-grupperna. Vi skriver grupperna på Bloggen nästa vecka. Dagarna som vi har gymnastik kommer fortfarande bli onsdagar och fredagar.

Fritids Solen meddelar att barnen som lämnas mellan 7.30 och 8.00 ska lämnas borta på Solen nu när det är så mörkt på morgonen. När det blir ljusare kommer vi återigen att går ut och lämningen sker som vanligt på skolgården.

Vi önskar er en skön helg !
Gisela Saly och Tina